call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending
Spiegel op maat met Marco Tijdink de eigenaar van Glaswebwinkel en Spiegelexpert

Belangrijke aandachtspunten voor een spiegel op maat


Een op maat gemaakte spiegel is een veelvoorkomend en bijna onmisbaar item in elk huis. Meestal vind je wel één spiegel in elke woning, zowel praktisch als decoratief. Een spiegel kan een ruimte groter doen lijken en voegt een vleugje design toe aan je interieur. Daarnaast helpt een spiegel bij het verspreiden van licht, wat zorgt voor een mooie reflectie en interactie met de verlichting in de kamer. Het kopen van een standaardspiegel is niet erg ingewikkeld, maar het vinden van een spiegel die precies past bij je specifieke maat- en kleurvoorkeuren kan een uitdaging zijn en vraagt soms om extra zoekwerk. Misschien dat je iets aan onderstaande handvatten hebt om je maatwerk spiegel online te bestellen;

Laten we beginnen met de verschillende gebruiksmogelijkheden:

Een verzilverde spiegel bestaat simpelweg uit een op maat gesneden glasplaat met een verzilverde of gekleurde (brons of grijs) laag. Onze spiegels zijn van hoogwaardige kwaliteit en ideaal voor binnenshuis gebruik, zoals in de woonkamer, slaapkamer, hal, badkamer, als passpiegel, in kapsalons, of als onderdeel van een spiegelwand in fitnessruimtes en dansstudio’s.

Voor de laatstgenoemde toepassingen, vooral in openbare ruimtes, raden we veiligheidsspiegels aan. Deze spiegels zijn aan de achterkant voorzien van een beschermende folie. In het geval iemand ertegenaan valt, zorgt deze folie ervoor dat de glasscherven bij elkaar blijven, waardoor het risico op snijwonden aanzienlijk vermindert.

Adviezen en aandachtspunten voor het bestellen van een spiegel op maat

Meerdere veiligheidsspiegels in een sportschool
Veiligheidsspiegels kunnen veilig toegepast worden als er gesport wordt

Wanneer je een spiegel voor een fitnessruimte bestelt, raden we aan om een veiligheidsspiegel te gebruiken voor de spiegelwand.

Bepaal eerst nauwkeurig de benodigde afmetingen in millimeters, wij zorgen er vervolgens voor dat de spiegel op maat wordt gemaakt en leveren deze af met ons speciale glastransport.

Bij grotere spiegels is het belangrijk vooraf te controleren of ze door deuropeningen, trappen of gangen passen. Het zou jammer zijn als de spiegel bij levering niet op de bestemde plek kan komen omdat deze te groot is.

Als het om een groot oppervlak gaat, adviseren we de spiegelwand in meerdere delen te splitsen. Je kunt de afzonderlijke spiegels dan naast elkaar aan de muur bevestigen om alsnog het gewenste effect te bereiken. Kies voor spiegels met plat poly geslepen randen om ze naadloos tegen elkaar te kunnen plaatsen.

Bevestiging van de spiegel op maat

Het installeren van je eigen spiegel kan prima zelf gedaan worden, hieronder zijn enkele handige tips voor de bevestiging:

Denk vooraf na over de presentatie van je spiegel: wil je hem zonder lijst ophangen, of heb je al een lijst die past? Dit bepaalt of de randen van de spiegel plat poly geslepen moeten worden of niet.

Wel of niet plat poly slijpen

Wanneer je kiest voor een spiegel zonder lijst, raden we aan om de randen plat poly te laten slijpen. Dit zorgt voor een strakke afwerking waarbij de randen zowel zichtbaar als voelbaar zijn. Dit geeft de spiegel een elegante uitstraling en voegt een extra designelement toe aan de ruimte.

Als je al een eigen lijst of profiel hebt voor de spiegel, dan is een standaarduitvoering zonder randbewerking meestal voldoende.

Zodra je de maat, randbewerking, dikte en kleur van de spiegel hebt vastgesteld, is het tijd om je bestelling te plaatsen. Na het plaatsen van je bestelling wordt de spiegel op maat gemaakt en afgeleverd.