call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Veiligheidsspiegel

v.a. 44,43 excl. BTW
53,76 incl. BTW
Totaal Oppervlakte (m²)
Product Price
 • *Welke spiegel wil je?

  Een ongeslepen spiegelrand kan oneffen, scherp en rafelig zijn. Dit glas wordt meestal in een kozijn of lijst geplaatst, waarbij de rand niet meer zichtbaar is.

  Een plat poly geslepen spiegel is strak afgewerkt en niet meer scherp. Dit wordt gekozen als de spiegelrand zichtbaar blijft. 

  Spiegel bevestigingsmateriaal (optioneel)

Dit moet je weten over onze veiligheidsspiegel

Veiligheidsspiegels in een sport ruimte, geplakt aan de muur

Veiligheidsspiegels worden vooral aangebracht in ruimtes waarbij de kans bestaat dat je tegen de spiegel aan kunt vallen. Wat goed is om te weten, is dat op de achterkant van veiligheidsspiegels altijd een speciaal soort folie is aangebracht. Deze folie houdt, in geval van breuk van de spiegel, de glasscherven bij elkaar. De scherven blijven plakken aan het folie en dat zorgt ervoor dat de kans op ernstige snijwonden flink verkleind wordt. Dit folie zorgt er dus niet voor dat het glas van een veiligheidsspiegel sterker is dan dat van een normale spiegel. Het heeft als enige functie de kans op (ernstig) letsel zo klein mogelijk te maken. Een prettige en vooral veilige gedachte. Niet alleen voor jou, maar ook voor jouw klanten en bezoekers.

Geslepen of ongeslepen spiegel, welke kies jij?

Geen spiegel zonder randen en dus is de vraag hoe je de randen van je veiligheidsspiegel op maat afgewerkt wilt hebben. Je hebt wat dit betreft verschillende opties. Zo kun je ervoor kiezen om de randen niet te laten slijpen. Wees je ervan bewust dat de randen van de spiegel dan scherp en ruw zijn. Dit hoeft geen probleem te zijn wanneer je de veiligheidsspiegel met ruwe rand zelf in een lijst of frame plaatst. Ga voorzichtig te werk en draag handschoenen om je niet te snijden aan de scherpe randen van de spiegel.

Wanneer je ervoor kiest om de veiligheidsspiegel zonder frame of lijst op te hangen, dan raden we je aan om de randen plat poly te laten slijpen. De randen van de spiegel worden dan glad geslepen. Met andere woorden, de scherpe randen zijn er van af. Deze afwerking ziet er bovendien zeer netjes en strak uit, wat de uitstraling van de spiegel direct ten goede komt.

Een volledig op maat gemaakte veiligheidsspiegel

Bestellen van een veiligheidsspiegel op maat is bij Spiegelexpert.nl eenvoudig en snel geregeld. Vul de door jou gewenste breedte en hoogte van je spiegel in, waarbij je erop let dat je dit doet in millimeters. Geef vervolgens aan of je de spiegel plat poly geslepen wilt hebben of juist niet geslepen. Tot slot laat je weten of je de spiegel onverpakt of verpakt in folie geleverd wilt krijgen.

Is het oppervlak van je veiligheidsspiegel groter dan 4m2? Of bedraagt de hoogte of breedte van de spiegel meer dan 1400 of 3100 mm? Bestel je veiligheidsspiegel dan niet zonder dat je hier vooraf contact met ons over hebt gehad. Voor veiligheidsspiegels van deze afmetingen en grootte maken we altijd eerst een offerte die we je vanzelfsprekend snel toesturen. Stuur een mail naar info@spiegelexpert.nl of bel met onze klantenservice.

Het ophangen of monteren van de spiegel met veiligheidsfolie

Spiegellijm voor een veiligheidsspiegel

Gebruik voor het ophangen van een veiligheidsspiegel altijd spiegellijm. Deze lijm is speciaal ontwikkeld voor het monteren van spiegels. De lijm hecht uitstekend op de ondergrond, waaronder hout en metaal. Bijkomend voordeel van spiegellijm is dat deze lijm de zilverlaag van de spiegel niet beschadigt. Zorg er bij het aanbrengen van de spiegellijm voor dat de ondergrond schoon (lees: vetvrij) en vlak is.

Voor nog meer zekerheid wat monteren van veiligheidsspiegels betreft, raden we je aan om naast spiegellijm, dubbelzijdig spiegeltape te gebruiken. Net als de lijm is deze tape speciaal gemaakt om spiegels veilig en stevig te bevestigen. Omdat spiegeltape vochtbestendig is, kan deze ook gebruikt worden in de badkamer. Voor het bevestigen van grote spiegels is spiegeltape minder geschikt.

Veiligheidsspiegels, ideale spiegels in de sportschool!

In bijna elke sportschool tref je spiegelwanden aan. Deze spiegelwanden zijn vrijwel altijd veiligheidsspiegels en dat is niet zo vreemd. Deze spiegels hebben veel voordelen in een sportschool of fitnessruimte, namelijk:

 • Een veiligheidsspiegel is, zoals de naam al aangeeft, veilig. Valt iemand tegen het glas, dan valt de spiegel niet uiteen in scherpe stukken. Zo reduceer je de kans op ernstig letsel enorm.
 • Het glas van veiligheidsspiegels is bestand tegen geluidstrillingen. De muziek in de sportschool kan dus zo hard afgespeeld worden als wenselijk is.
 • Het glas van deze spiegels kan grote temperatuurverschillen goed verdragen. Wat airco en/of verwarming betreft hoef je dan ook geen rekening te houden met de spiegelwanden.
 • Perfecte weerkaatsing van het beeld, waardoor sporters hun oefeningen optimaal kunnen uitvoeren.
 • Het is geen enkel probleem om veiligheidsspiegels op maat te laten maken. Aanpassingen in het interieur omwille van de spiegels, is dan ook niet aan de orde.

Let op, de veiligheidsspiegels die wij leveren, zijn alleen geschikt voor indoor gebruik.

Hoe verpakt Spiegelexpert.nl de spiegel veilig?

Spiegelexpert.nl helpt graag mee aan het verminderen van de hoeveelheid afval. Wil je hier ook aan bijdragen? Laat ons dan je spiegel onverpakt aan je uitleveren. Uiteraard zorgen we ervoor dat de spiegel goed beschermt is en zonder beschadigingen bij je aankomt.

Een veiligheidsspiegel bestellen bij Spiegelexpert

Veiligheidsspiegel als spiegelwand verzilverd

Zoals je al hebt gelezen, is het bestellen van een veiligheidsspiegel bij Spiegelexpert een koud kunstje. Doorloop het bestelproces door de maten van de spiegel in te vullen en de verschillende opties waar je gebruik van wilt maken aan te vinken. Klaar? Dan wordt je bestelling aan het winkelmandje toegevoegd en zie je wat de totaalprijs is die we in rekening brengen. Voor bestellingen boven € 500,- brengen we geen bezorgkosten in rekening.

Een veiligheidsspiegel op maat moet uiteraard speciaal voor jou worden gemaakt. Dit kost wat meer tijd, maar ben je wel verzekerd van precies die spiegel zoals jij die voor ogen hebt. Houd rekening met een gemiddelde levertijd tussen de 10 en 15 werkdagen. Kies je ervoor om je spiegel af te halen op één van onze locaties? Dan is de levertijd iets korter. En als je veiligheidsspiegel op maat eerder klaar is, dan leveren we deze natuurlijk direct aan je uit.

Wil je meer weten over veiligheidsspiegels? Laat het ons weten via info@spiegelexpert.nl of neem contact op met onze klantenservice.

 • Levertijd is gemiddeld 10 tot 15 werkdagen (2 tot 3 weken).
 • Als je de bestelling afhaalt en niet laat bezorgen, kan dit de doorlooptijd verkorten.
 • Afhaallocaties in Apeldoorn of Oosterhout (NB).
 • Levering in heel Nederland m.u.v. de Waddeneilanden.
 • Je wordt ruim van te voren per mail en/of SMS geïnformeerd over de leverdag.
 • Levering vindt plaats op werkdagen tussen 08.00 – 17.00 uur.
 • De leverlocatie dient eenvoudig bereikbaar te zijn, zodat er voor de deur gelost kan worden.
 • Bij een orderbedrag boven de € 500,- (incl. btw), is de levering gratis.
 • Bij een orderbedrag onder de € 500,- (incl. btw), zijn de bezorgkosten € 35,00 (incl. btw).

Lees de leveringsvoorwaarden voor aanvullende informatie, waar je bij levering allemaal rekening mee moet houden. Zie ook de veelgestelde vragen.

Waarom
Spiegelexpert.nl

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
ideal mastercard

Spiegelexpert voor topkwaliteit maatwerk spiegels!

Topkwaliteit spiegels op maat bestel je bij Spiegelexpert.nl!

 Spiegels bestellen is nog nooit zo makkelijk geweest

Heb je die fraaie spiegel waar je al zolang naar op zoek bent nog steeds niet gevonden? Dat verbaast ons niets. Spiegels zijn overal te koop, maar dan ben je wel gebonden aan standaardafmetingen en dat gooit vaak roet in het eten. Standaard bestaat voor Spiegelexpert.nl niet en vandaar dat je bij ons gewoon je spiegel op maat bestelt, precies in de door jou gewenste afmetingen. Laat ons weten welke afmetingen jouw spiegel moet hebben, wat de dikte moet zijn en wij maken je spiegel op maat, tot op de millimeter nauwkeurig.

Voor particuliere klanten
Of je nu op zoek bent naar een mooie ronde spiegel voor in de badkamer of een mooie wandspiegel voor in de hal, je bestelt deze spiegels snel en eenvoudig in onze webwinkel. Of wat dacht je van een passpiegel of deurspiegel voor op je slaapkamer? Om nog maar niet te spreken van een trendy gekleurde spiegel voor bijvoorbeeld boven het dressoir in je woonkamer. Spiegelexpert.nl maakt het mogelijk door je spiegel op maat te maken, in de door jou gewenste kleur én vorm.

En voor de zakelijke professional
Ook voor zakelijke professionals maken wij spiegels op maat. Wij zorgen ervoor dat de spiegels in exact die afmetingen worden gemaakt die jij hebt doorgegeven. Hierdoor hoef je geen concessies te doen aan de indeling of het interieur van je bedrijf. Maatwerk is tenslotte onze standaard. Zo bestel je heel eenvoudig die fraaie kappersspiegel voor in je kapsalon of die mooie ronde spiegel voor in de toiletruimte van je kantoor. Of die passpiegel voor in je kledingboetiek, net zoals je die wandspiegel voor in je sport- dans- of boksschool bij Spiegelexpert.nl bestelt.

Om de veiligheid van zowel klanten als medewerkers zoveel mogelijk te waarborgen, kunnen we alle spiegels leveren als veiligheidsspiegels. In het geval van breuk valt dan het spiegelglas niet uiteen in kleine, scherpe stukken, maar houdt een zeer sterke klevende folie het glas bij elkaar.

Bel ons op +31 (0)55-8431627 Mail ons op info@spiegelexpert.nl

Persoonlijke service maakt het verschil
Spiegelexpert.nl is niet alleen maar die webwinkel waar je spiegels bestelt. Wij gaan graag een stapje verder voor onze klanten en dat betekent dat wij graag met je meedenken. Zo helpen we je bijvoorbeeld graag als je vragen hebt over wat de dikte van je spiegel op maat moet zijn of als je vragen hebt over hoe je je spiegels het beste kunt bevestigen. Want natuurlijk hebben wij ook verschillende spiegel montagematerialen in ons assortiment, net zoals je ook eenvoudig spiegelverwarming bij ons bestelt.

Voor al je vragen bel je met 055 – 843 16 27. Een e-mail sturen naar info@spiegelexpert.nl kan natuurlijk ook.

Wij bezorgen onze spiegels van topkwaliteit door heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. Houd rekening met een levertijd van tien tot vijftien werkdagen, want dat is de tijd die we nodig hebben om jouw spiegel op maat te maken.

Grijze ronde spiegel
Meerdere ronde spiegels
9

Fijne levering

Geleverd tot in de woning door de vervoerder, top!!
16 mei 2024 Zoetermeer
9

goede communicatie

Gebeld met een vraag, die werd duidelijk beantwoord. Levering zoals [...]
16 mei 2024 Utrecht
9

Prima

Aardige bestuurder , onze hond kreeg een koekje van hem, [...]
14 mei 2024 Zutphen
2360 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10