call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending
DIY tips met Briegitte Masselink, eigenaar van Glaswebwinkel en Spiegelexpert

DIY, een term die momenteel veelvuldig opduikt!

De betekenis van DIY

DIY is de afkorting van ‘Do-It-Yourself’ in het Engels , wat in het Nederlands simpelweg ‘Doe-Het-Zelf’ betekent. Bij DIY-projecten ga je zelf aan de slag met het monteren van een product om bijvoorbeeld een ruimte in huis te renoveren, zonder dat je daarvoor professionele bedrijven of experts inhuurt. Dit is een kosteneffectieve optie waarmee je veel geld kunt besparen.

Het aanpakken van een DIY-project kun je als volgt doen

Begin met het identificeren van de ruimte die je wilt aanpakken, of het nu in je huis of bedrijf is. Het is handig om een stappenplan te maken, zodat je een duidelijk overzicht hebt en geen onverwachte verrassingen tegenkomt. Het stappenplan helpt je ook bij het bepalen van de benodigde producten.

  1. Maak een lijst van alle taken die je wilt uitvoeren.
  2. Onderzoek waar je de benodigde materialen en producten kunt bestellen en vraag van tevoren offertes aan. Deze offertes bevatten vaak informatie over levertijden.
  3. Maak voor elk afzonderlijk onderdeel van je project inzichtelijk hoeveel tijd je eraan kwijt zult zijn.
  4. Bepaal welke specifieke materialen en gereedschappen je nodig hebt voor elk onderdeel van je project.
  5. Stel een tijdlijn op om te zien welke deadlines je moet halen om op tijd de benodigde materialen in huis te hebben.

De uitwerking van een DIY-project in praktijk

Een mooi voorbeeld van een DIY-project is te vinden in de make-over die Nathalie van Tamarliving.nl heeft uitgevoerd in haar huis. Haar doel was om de zolder te transformeren tot een inloopkast, waardoor ze ruimte kon vrijmaken in de andere slaapkamers door grote kasten overbodig te maken. Dit project vereiste zorgvuldige planning en uitvoering.

De zolder, met zijn schuine muren en dak, had een oppervlakte van ongeveer 15 m². Het was van essentieel belang om de ruimte niet te donker te maken. Daarom koos Nathalie voor rustige kleuren op de muren en vloer. Ze integreerde ook een grote spiegel in het ontwerp om de ruimte optisch groter te laten lijken en een chique uitstraling te geven.

Nathalie raakte geïnspireerd door voorbeelden en ideeën op onze sociale media, zoals Instagram en Facebook, waar we regelmatig inspirerende toepassingen van gekleurde spiegels deelden. Het contact tussen Tamarliving ontstond hierdoor en wij mochten meedenken in dit prachtige project.

Om de juiste spiegelkleur te kiezen, werd de keuze gemaakt op basis van foto’s en het stappenplan van Nathalie. Voor diegenen die twijfelen over de kleur die het beste bij hun interieur past, is het mogelijk om vooraf samples te bestellen om te helpen bij het maken van de juiste keuze.

De kracht van nauwkeurig meten

Wanneer je eenmaal de juiste kleur hebt gekozen, is het tijd om de maat van de spiegel op te meten die je wilt hebben. Vergeet niet om de randen plat poly te laten slijpen als de spiegel zonder omlijsting aan de muur komt te hangen. Via onze webshop kun je de spiegel vervolgens eenvoudig bestellen. Zodra we je bestelling ontvangen, gaan we aan de slag om de spiegel op maat te produceren. Gemiddeld genomen duurt dit proces 10-15 werkdagen voordat we de spiegel kunnen leveren. Het is belangrijk om deze levertijd ruim van tevoren in je tijdsplanning op te nemen. We zullen je tijdig informeren over de verwachte leverdatum.

Het zelf monteren van een spiegel

Er zijn verschillende doe-het-zelf methoden om een spiegel te monteren. Een populaire optie is het gebruik van spiegellijm, zoals toegepast bij het project van Tamarliving.nl. Dit is een handige en effectieve methode, omdat je hiermee geen gaten in de muur hoeft te boren of bevestigingshaken en gaten hoeft te meten. Alles wat je extra nodig hebt, is een eenvoudig kitpistool, dat je eventueel kunt verkrijgen bij een bouwmarkt zoals Gamma, Karwei of Hornbach.

Hier zijn de stappen voor het monteren van de spiegel met spiegellijm:

  1. Houd 10 cm tussen de verticale lijmstrepen op de achterkant van de spiegel.
  2. Breng de speciale spiegellijm aan op de achterkant van de spiegel.
  3. Plaats de spiegel op de gewenste plek op de muur en verschuif deze indien nodig. De spiegel zal snel stevig op zijn plaats zitten.
  4. Duw de spiegel stevig tegen de muur gedurende enkele minuten om ervoor te zorgen dat deze goed hecht.

Na deze stappen is je spiegel stevig bevestigd. Je kunt ook de instructievideo raadplegen voor extra hulp.

Naast het gebruik van spiegellijm zijn er ook andere methoden om een spiegel te monteren, zoals met een spiegelmontage set of met een spiegelprofielen set. Je kunt hiervoor meer uitleg vinden op onze website.

Het eindresultaat van Tamarliving

Grote bronzen wandspiegel aan de muur geplakt
Grote bronzen wandspiegel aan de muur geplakt