call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending
Een lange slaapkamerspiegel in een boogvorm

DIY staande toogspiegel: een opvallend element in je interieur

Bekijk de volgende aanvullende tips voor het plaatsen van een staande spiegel tegen een muur

Je interieur kan op meerdere manieren verrijkt worden, maar voor een echt opvallend stuk is een toogspiegel (of boogspiegel), een uitstekende keuze. Deze spiegels trekken de aandacht met hun onderscheidende vorm, bestaande uit traditionele rechte zijden en een gebogen top. In dit blog ontdek je niet alleen de essentie van een toogspiegel, maar ook hoe je zelf een staande toogspiegel tegen een muur kan plaatsen, inclusief handige tips om je spiegel te beschermen en te verstevigen.

Wat is een toogspiegel?

Staande toogspiegel in een slaapkamer

Een toogspiegel, ook wel boogspiegel genoemd, onderscheidt zich door zijn unieke ontwerp. In tegenstelling tot de standaard spiegels met rechte hoeken, kenmerkt deze zich door een sierlijke boog of toog aan de bovenzijde. Deze specifieke vormgeving verleent de spiegel een klassieke charme met een hedendaagse twist, wat het een elegante aanvulling maakt in diverse interieurs, zowel in woonomgevingen als in professionele settings. Bovendien is de spiegel beschikbaar in meerdere kleuren en diktes, wat extra aanpassingsmogelijkheden biedt.

DIY toogspiegel als staande spiegel

Materialen:

 • Toogspiegel, te bestellen via de webshop
 • Zelfklevende antisliprand
 • Houten lat
 • Spiegellijm
 • Meetlint
 • Waterpas
 • Spiegelreiniger

Stappenplan om je toogspiegel als staande spiegel tegen de muur te plaatsen

 1. Bestel je op maat gemaakte toogspiegel:
  • Bezoek de pagina voor toogspiegels en voer de gewenste afmetingen in millimeters in.
  • Selecteer de gewenste spiegelkleur en dikte. Advies: kies voor een dikte van 6mm als je van plan bent de spiegel neer te zetten.
  • Kies de randafwerking die je wenst. Een aanrader is plat poly geslepen randen voor een strakke en gladde look.
  • Belangrijk: Voor een harmonieuze toogvorm, voer bij de hoogte van de ronding (H1) de helft van de ingevoerde breedte in. Bijvoorbeeld, als de breedte 1000 mm is, vul dan 500 mm in bij H1.
 2. Bescherm de onderkant van de spiegel voor plaatsing op de grond:
  • Gebruik een zelfklevende antisliprand aan de onderkant van de spiegel om direct contact met de vloer te vermijden. Deze kun je vinden bij een bouwmarkt.
 3. Versterk de achterkant van de toogspiegel:
  • Bevestig een houten lat aan de achterzijde van de spiegel met spiegellijm (zoals Mirrorfix) voor extra stabiliteit. De lat, verkrijgbaar bij een bouwmarkt, moet dezelfde lengte hebben als de spiegel en moet over de volledige lengte worden bevestigd.

Liever de toogspiegel ophangen?

Volg deze stappen voor het bepalen van de juiste plaatsing:

 • Gebruik een meetlint en waterpas om de perfecte positie voor je toogspiegel op de muur te vinden.
 • Breng het bevestigingsmateriaal aan op de achterkant van de spiegel, zoals beschreven in de handleiding of zoals gedemonstreerd op ons YouTube-kanaal.

Waarom een toogspiegel?

Deze spiegels bieden zowel esthetische als functionele voordelen. Ze zijn veelzijdig en passen naadloos in uiteenlopende interieurstijlen, van klassiek en industrieel tot modern. Ongeacht of je ze plaatst in de woonkamer, hal, slaapkamer of een zakelijke omgeving, een toogspiegel is een stijlvolle toevoeging aan elke ruimte. Bovendien helpt de lichtreflectie van de spiegel om je ruimte groter en lichter te laten ogen.

Toepassingen

 • Thuis Interieur:
  • Boven dressoirs, in hallen, woonkamers of als elegante staande spiegel in de slaapkamer.
 • Zakelijk Interieur:
  • Ideaal achter de bar in een café, bij de receptie van een kantoor, in de garderobe van een theater en op vele andere zakelijke locaties

Veiligheid voorop

Bij zakelijk gebruik is het aan te raden om voor een veiligheidsspiegel te kiezen. Deze spiegels zijn voorzien van een sterke folie aan de achterzijde, die het glas bij elkaar houdt bij een harde stoot. Dit vermindert het risico op vallende glasscherven en zorgt voor een veiligere omgeving.

Onderhoud en bezorging

Zorg voor je toogspiegel door deze te onderhouden en schoon te maken met een speciale spiegelreiniger. Geniet van een vlotte levering binnen 10 tot 15 werkdagen. Je hebt ook de optie om je bestelling af te halen in Apeldoorn of Oosterhout (NB). Voor bestellingen boven de € 500,- worden geen bezorgkosten in rekening gebracht.

Contact opnemen

Heb je vragen over toogspiegels of heb je hulp nodig bij het plaatsen van je bestelling? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Bel ons op 055 – 843 16 27 of stuur een e-mail naar info@spiegelexpert.nl. Laat je interieur schitteren met een op maat gemaakte toogspiegel!