call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Fitness spiegel

v.a. 24,47 excl. BTW
29,61 incl. BTW
Totaal Oppervlakte (m²)
Product Price
 • *Welke spiegel wil je?

  De veiligheidsspiegel is aan de achterzijde voorzien van een speciale folie. Mocht de spiegel breken dan houdt de folie de scherven bij elkaar. Een standaard spiegel is niet voorzien van een beschermende folie en daarom niet letselveilig. 

  Een ongeslepen spiegelrand kan oneffen, scherp en rafelig zijn. Dit glas wordt meestal in een kozijn of lijst geplaatst, waarbij de rand niet meer zichtbaar is.

  Een plat poly geslepen spiegel is strak afgewerkt en niet meer scherp. Dit wordt gekozen als de spiegelrand zichtbaar blijft. 

  Een ongeslepen spiegelrand kan oneffen, scherp en rafelig zijn. Dit glas wordt meestal in een kozijn of lijst geplaatst, waarbij de rand niet meer zichtbaar is.

  Een plat poly geslepen spiegel is strak afgewerkt en niet meer scherp. Dit wordt gekozen als de spiegelrand zichtbaar blijft. 

  Spiegel bevestigingsmateriaal (optioneel)

Een fitness spiegel koop je bij Spiegelexpert.nl

Een fitness spiegel is een absolute must in elke sportschool of fitnessruimte. Het is het ideale hulpmiddel voor iedereen die op individuele basis in de sportschool komt trainen. De fitnessspiegel laat je zien of je de trainingsoefeningen op de juiste manier uitvoert. Zonder spiegel heb je deze check niet, waardoor de kans op blessures groter is.

Een fitness spiegelwand is niet alleen voor de individuele sporter prettig, maar ook voor groepstrainingen is dit een welkom hulpmiddel. Veel sportscholen bieden groepslessen aan, als bijvoorbeeld spinning, yoga en boksen. Een spiegelwand maakt het voor de trainer makkelijker om iedereen toch persoonlijke aandacht te geven. Hij/zij kan iedereen makkelijker ‘in de gaten houden’ en zo iedereen op zijn of haar eigen niveau bij de les betrekken.

Professionele uitstraling van fitness spiegelwand

Een fitnessspiegel is meer dan alleen een praktisch hulpmiddel zoals hierboven beschreven. Een fitness spiegelwand geeft je bedrijf een professionele uitstraling. Je sportschool krijgt dankzij mooie spiegels een eigentijdse, moderne uitstraling waar mensen graag naartoe komen om te trainen, te sporten of te ontspannen tijdens een yogales. Daarnaast heeft een spiegelwand als voordeel dat het een ruimte groter doet lijken. Dit wordt ook wel het ruimtelijk effect van spiegels genoemd. Een ander voordeel dat we graag benoemen, is dat een fitness spiegelwand een ruimte ook lichter maakt.

Veiligheid voor alles bij een fitness spiegel

Uiteraard bied je je klanten een omgeving waarin zij veilig kunnen sporten en trainen. Wij adviseren je dan ook om te kiezen voor een fitnesspiegel die uitgevoerd is als veiligheidsspiegel. Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan iedereen overkomen. Het kan zomaar gebeuren dat iemand tegen de fitness spiegel aan valt, door een struikeling bijvoorbeeld. Zoals je vast en zeker weet, is glas vlijmscherp en dit kan ernstige verwondingen tot gevolg hebben. Een fitness spiegel uitgevoerd als veiligheidsspiegel zorgt ervoor dat bij breuk van de spiegel er geen scherpe stukken glas ontstaan. Een sterk en bijzonder kleefkrachtige folie die aangebracht is achter de spiegel houdt namelijk het glas bijeen.

Kies je liever voor een fitness spiegel die niet uitgevoerd is als veiligheidsspiegel? Dan kan dat en zou je eventueel voor een wandspiegel kunnen kiezen. Wees je dan wel extra bewust van de eventuele risico’s als het een openbare ruimte betreft. Risico’s kun je minimaliseren door bijvoorbeeld iets voor de fitness spiegelwand te plaatsen, waardoor rechtstreeks contact met de spiegelwand niet of nauwelijks mogelijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een laag opslagrek waarin de dumbells liggen.

sportschool spiegel aan de wand
Spiegelwand bij sportschool

Randafwerking van je fitness spiegel

Wanneer je de fitnessspiegel in een frame plaatst, dan is het niet per se noodzakelijk dat je de randen van de spiegel af laat werken. De scherpe en rafelige randen van de spiegel worden dan immers weggewerkt in het frame of de omlijsting.

Kies altijd voor randafwerking als je de fitness spiegel niet in een frame of omlijsting plaatst. De scherpe randen van de spiegel kunnen vervelende snijwonden veroorzaken. Een strakke en moderne afwerking van de randen haalt letterlijk de scherpe kanten van de spiegel af. We noemen deze manier van randafwerking ‘plat poly slijpen’. Je geeft de fitnessspiegel zo niet alleen een fraaie look, maar je zorgt er bovendien voor dat de spiegel op een veilige manier schoongemaakt kan worden. Veel fitness spiegelwanden bestaan uit verschillende fitness spiegels die naast elkaar geplaatst zijn. Kies ook dan altijd voor spiegels die plat poly geslepen zijn. De overgang tussen de verschillende spiegels heeft dan een mooie, strakke afgewerkte rand die veilig is voor zowel je klanten als je medewerkers.

Hoe dik moet een fitness spiegel zijn?

Spiegelexpert levert fitnessspiegels van 6 mm dikte. Een fitness spiegelwand beslaat vaak een groot oppervlak. Wanneer je dan kiest voor een spiegeldikte van minder dan 6 mm, kan het zo zijn dat het beeld ietwat vervormd. Dit wil je uiteraard voorkomen en vandaar dat wij fitness spiegels aanbieden van 6 mm dikte. Een spiegel van 6 mm dikte is ook nét weer even iets veiliger dan een spiegel van mindere dikte.

Monteren van fitnessspiegels

Spiegelexpert monteert geen spiegels, maar levert je wel alle materialen die je hiervoor nodig hebt. Zo leveren we spiegelkit (ook wel spiegellijm genoemd), dubbelzijdig spiegeltape, spiegel montagesets en spiegel montageprofielen. Al deze artikelen vind je in onze webshop en zijn natuurlijk van professionele kwaliteit. Hoe je deze verschillende montagemogelijkheden toepast, leggen we hier aan je uit.

Zwaluw Mirrorfix MS spiegellijm
Zwaluw Mirrorfix MS spiegellijm

Onderhoud van je fitness spiegelwand

Om je fitness spiegel in goede conditie te houden, is het belangrijk dat je deze op de juiste manier onderhoudt. In een sportschool of fitnessruimte wordt hard getraind en veel gezweet. En vergeet niet dat er dagelijks vingerafdrukken op de spiegels komen. Hierdoor wordt de spiegel snel vuil en ontstaat er makkelijk een vettige laag op het spiegelglas. Maak de fitness spiegelwand dan ook dagelijks schoon. Doe dit alleen met een professionele glasreiniger, want dan weet je zeker dat je de spiegel niet beschadigt. Uiteraard volg je hierbij de gebruiksaanwijzing zoals aangegeven op de verpakking.

Levertijd fitnessspiegel

Om jouw fitness spiegel of fitness spiegelwand te produceren, is enige tijd nodig. Het is dan ook goed om te weten dat de levertijd van deze spiegels tien tot vijftien werkdagen bedraagt. Vanzelfsprekend leveren we je bestelling altijd zo snel mogelijk aan je uit. Je kunt er voor kiezen om je fitness spiegel niet te laten bezorgen, maar af te komen halen op onze locatie in Apeldoorn of Oosterhout (Noord-Brabant). Dit verkort vaak de levertijd.

Bestellen van jouw op maat gemaakte fitness spiegel

Of je nu een fitness spiegel of een fitness spiegelwand bestelt, spiegels als deze worden vrijwel altijd op maat voor je gemaakt. Hierdoor ben je niet gebonden aan standaard afmetingen en kun je precies die spiegels bestellen die passen in jouw sportschoolinterieur. Een fitness spiegel bestellen bij Spiegelexpert is een koud kunstje, want dit doe je in slechts enkele stappen. Wellicht goed om op voorhand goed te kijken waar je op moet letten om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken.

Je begint met het invoeren van de door jouw gewenste afmetingen van de spiegel, waarbij je er rekening mee houdt dit in millimeters te doen. Wanneer je de breedte- en hoogtematen hebt ingevoerd, zie je direct hoe groot het oppervlak van je spiegel is. Vervolgens geef je aan of de fitnessspiegel platpoly geslepen moet worden of kies voor een spiegel met niet afgewerkte randen.

Tot slot geef je aan hoeveel fitness spiegels je van deze ‘variant’ wil bestellen en klik je op ‘Toevoegen aan mijn winkelwagen’. Winkel verder om bijvoorbeeld spiegelmontage profielen en spiegellijm aan je bestelling toe te voegen of rond je bestelling af door het bestel- en betaalproces verder af te ronden.

Let op! Wil je een spiegel die buiten de range valt van 1400 x 3000 mm (afmeting  – breedte of hoogte) of met een totaal oppervlak groter dan 4m²? Vraag dan eerst een offerte bij ons aan. Dit kun je doen door een mailtje te sturen naar info@spiegelexpert.nl.

Vragen over fitnessspiegels

Wil je meer weten over een fitness spiegelwand of heb je specifieke vragen over deze spiegels? Onze klantenservice helpt je graag en denkt met je mee in praktisch haalbare oplossingen.
Bel 055 – 843 16 27 of stuur een e-mail naar info@spiegelexpert.nl. Een antwoord laat nooit lang op zich wachten.

Waarom
Spiegelexpert.nl

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
ideal mastercard

Spiegelexpert voor topkwaliteit maatwerk spiegels!

Topkwaliteit spiegels op maat bestel je bij Spiegelexpert.nl!

 Spiegels bestellen is nog nooit zo makkelijk geweest

Heb je die fraaie spiegel waar je al zolang naar op zoek bent nog steeds niet gevonden? Dat verbaast ons niets. Spiegels zijn overal te koop, maar dan ben je wel gebonden aan standaardafmetingen en dat gooit vaak roet in het eten. Standaard bestaat voor Spiegelexpert.nl niet en vandaar dat je bij ons gewoon je spiegel op maat bestelt, precies in de door jou gewenste afmetingen. Laat ons weten welke afmetingen jouw spiegel moet hebben, wat de dikte moet zijn en wij maken je spiegel op maat, tot op de millimeter nauwkeurig.

Voor particuliere klanten
Of je nu op zoek bent naar een mooie ronde spiegel voor in de badkamer of een mooie wandspiegel voor in de hal, je bestelt deze spiegels snel en eenvoudig in onze webwinkel. Of wat dacht je van een passpiegel of deurspiegel voor op je slaapkamer? Om nog maar niet te spreken van een trendy gekleurde spiegel voor bijvoorbeeld boven het dressoir in je woonkamer. Spiegelexpert.nl maakt het mogelijk door je spiegel op maat te maken, in de door jou gewenste kleur én vorm.

En voor de zakelijke professional
Ook voor zakelijke professionals maken wij spiegels op maat. Wij zorgen ervoor dat de spiegels in exact die afmetingen worden gemaakt die jij hebt doorgegeven. Hierdoor hoef je geen concessies te doen aan de indeling of het interieur van je bedrijf. Maatwerk is tenslotte onze standaard. Zo bestel je heel eenvoudig die fraaie kappersspiegel voor in je kapsalon of die mooie ronde spiegel voor in de toiletruimte van je kantoor. Of die passpiegel voor in je kledingboetiek, net zoals je die wandspiegel voor in je sport- dans- of boksschool bij Spiegelexpert.nl bestelt.

Om de veiligheid van zowel klanten als medewerkers zoveel mogelijk te waarborgen, kunnen we alle spiegels leveren als veiligheidsspiegels. In het geval van breuk valt dan het spiegelglas niet uiteen in kleine, scherpe stukken, maar houdt een zeer sterke klevende folie het glas bij elkaar.

Bel ons op +31 (0)55-8431627 Mail ons op info@spiegelexpert.nl

Persoonlijke service maakt het verschil
Spiegelexpert.nl is niet alleen maar die webwinkel waar je spiegels bestelt. Wij gaan graag een stapje verder voor onze klanten en dat betekent dat wij graag met je meedenken. Zo helpen we je bijvoorbeeld graag als je vragen hebt over wat de dikte van je spiegel op maat moet zijn of als je vragen hebt over hoe je je spiegels het beste kunt bevestigen. Want natuurlijk hebben wij ook verschillende spiegel montagematerialen in ons assortiment, net zoals je ook eenvoudig spiegelverwarming bij ons bestelt.

Voor al je vragen bel je met 055 – 843 16 27. Een e-mail sturen naar info@spiegelexpert.nl kan natuurlijk ook.

Wij bezorgen onze spiegels van topkwaliteit door heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. Houd rekening met een levertijd van tien tot vijftien werkdagen, want dat is de tijd die we nodig hebben om jouw spiegel op maat te maken.

Grijze ronde spiegel
Meerdere ronde spiegels
10

Goede service.

Bij afhalen zeer vriendelijke, behulpzame medewerker.
29 september 2023 Duiven
10

Prima

Fijn overleg van te voren en afspraken worden nagekomen
27 september 2023 Hardenberg
7

Prima bedrijf

Na de bestelling van een stuk glas werd ik keurig [...]
26 september 2023 Zutphen
2225 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10