call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending
Ronde gekleurde spiegel in een woonkamer aan de muur geplakt

Ronde spiegels, de trend van nu!

Ronde spiegels zijn een must-have voor elk interieur

Spiegels zijn een essentieel element in elk huis, of het nu gaat om de woonkamer, gang, badkamer of slaapkamer. Ze zijn niet alleen praktisch voor het dagelijkse ‘haar-checken’ en outfit-samenstellen, maar bieden ook een kans om je ruimte een unieke touch te geven. Een goed geplaatste spiegel kan wonderen doen voor je interieur. En waarom zou je je beperken tot de standaard rechthoekige vormen? Ronde spiegels zijn tegenwoordig een ware interieurtrend en ik ga je uitleggen waarom!

Grote ronde spiegels

Een grote ronde spiegel transformeert elke ruimte in een opvallend en stijlvol geheel. Niet alleen is je volledige reflectie zichtbaar, maar de spiegel heeft meerdere functies en mogelijkheden. Vooral spiegels met een diameter van meer dan 1000 mm zijn effectief in het creëren van een illusie van ruimte, waardoor zelfs de kleinste kamers groter aanvoelen. Deze optische vergroting is een techniek onder interieurontwerpers om kamers visueel uit te breiden.

Terwijl rechthoekige spiegels een strak en gebalanceerd gevoel geven aan een interieur, kunnen ze soms ook een wat koelere uitstraling hebben. Ronde spiegels doorbreken deze strakheid en voegen een speels en warm gevoel toe. Ze verzachten de harde lijnen en brengen een gezellige dynamiek in de ruimte.

Bovendien speelt licht een cruciale rol in het effect van een spiegel. Door het reflecteren van zonlicht of kunstlicht, verlicht een grote ronde spiegel de kamer op een natuurlijke en warme manier. Het plaatsen van een dergelijke spiegel in je woonkamer kan dus niet alleen esthetisch, maar ook functioneel zijn door meer licht en warmte in de ruimte te brengen.

Ronde verzilverde spiegel in een woonkamer
Ronde verzilverde spiegel in een woonkamer

Gekleurde spiegels geven warmte

Hoewel de klassieke verzilverde spiegel zijn populariteit behoudt vanwege de natuurlijke en heldere reflectie die het biedt, is er een groeiende trend naar meer gekleurde alternatieven. Met name in de wereld van interieurdesign zijn grijze en bronzen ronde spiegels in opkomst. Deze spiegels bieden niet alleen functionele voordelen maar dragen ook bij aan de esthetische waarde van een ruimte. De donkere tinten brengen warmte en gezelligheid in de ruimte, wat ze geschikt maakt voor woonkamers.

Dus, of je nu een nieuwe spiegel voor je woonkamer overweegt, of gewoon een uniek accent aan je interieur wilt toevoegen, overweeg een grijze of bronzen ronde spiegel voor de extra touch van warmte en stijl.

Ronde spiegels combineren in een interieur

Voor een speelse touch in je interieur, volgen veel designers de trend van het mixen van ronde spiegels in uiteenlopende afmetingen. Het plaatsen van zowel grote als kleine spiegels samen aan de wand creëert een visueel aangenaam effect. Laat je creativiteit de vrije loop en kies een combinatie die jou aanspreekt.

Ronde wandspiegels in verschillende maten aan de muur geplakt
Ronde wandspiegels in verschillende maten aan de muur geplakt

De keuze van behangkleur en patronen speelt een cruciale rol bij het bepalen of een ronde spiegel een goede aanvulling is op je interieur. Het is belangrijk dat de tint van de spiegel, of je nu kiest voor een lichte of een donkere, harmonieert met de rest van je wandbekleding. Twijfel je of een gekleurde spiegel past bij jouw interieur? Neem dan gerust contact met ons op voor samples van onze verzilverde, bronzen of grijze spiegels.

Het monteren van een ronde spiegel

Het bevestigen van je ronde wandspiegel is verrassend eenvoudig. Voor een gladde muur kun je de spiegel moeiteloos bevestigen met een geschikte spiegelbevestigingskit, zorg er wel voor dat het oppervlak vetvrij is. Houd er rekening mee dat dit een definitieve bevestigingswijze is; als de spiegel eenmaal hangt, is het lastig om deze weer te verwijderen.

Heb jij al een ronde spiegel in je huis hangen? Waar gebruik je deze voor? Als je een unieke toepassing hebt gevonden voor jouw spiegel, aarzel dan niet om jouw ideeën met ons te delen