call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending
Een ronde grote badkamerspiegel aan de muur

Belangrijke inzichten over badkamerspiegels

De badkamerspiegel, essentieel in elke badkamer

Het is haast niet voor te stellen: een badkamer zonder spiegel. De badkamerspiegel speelt een cruciale rol in onze dagelijkse verzorgingsroutine. Of het nu gaat om het in model brengen van je haar, het aanbrengen van make-up, of een laatste blik op je outfit – een spiegel in de badkamer is absoluut noodzakelijk.

Belangrijke richtlijnen voor badkamerspiegels

Bij de selectie en installatie van badkamerspiegels zijn er enkele cruciale overwegingen. Allereerst is het van belang te beseffen dat spiegels gevoelig zijn voor vocht. Hoewel dit tegenstrijdig lijkt in een natte omgeving zoals de badkamer, is goede ventilatie essentieel. Vocht kan de verzilverde laag van de spiegel beschadigen en tot roestvorming leiden. Een goed geventileerde ruimte helpt dergelijke schade te voorkomen.

Een ander belangrijk aspect is de afwerking van de randen. Wanneer je de spiegel direct op de muur monteert, is het aan te raden om de randen glad af te werken, bekend als ‘plat poly slijpen’, waardoor de randen niet langer scherp zijn. Dit is anders dan facet slijpen, waarbij de randen diagonaal worden afgeslepen, vaak variërend in breedte van 10 tot 30 millimeter.

De bevestigingswijze van de spiegel is ook van belang, er zijn namelijk meerdere methoden voor een professionele montage. Een eenvoudige methode is het rechtstreeks verlijmen van de spiegel op een gladde muur met een geschikte spiegelkit, wat zorgt voor een stevige bevestiging. Voor meer veelzijdigheid kun je kiezen voor een spiegelmontageset, die een zwevend effect creëert met ruimte achter de spiegel voor bijvoorbeeld een spiegelverwarming. Voor grotere spiegeloppervlakken worden vaak spiegelmontageprofielen gebruikt. Deze worden aan de muur vastgemaakt, waarna de spiegel er gemakkelijk in geschoven kan worden.

Een ronde grote badkamerspiegel
Een ronde grote badkamerspiegel

Keuzes in ronde badkamerspiegels

Ronde badkamerspiegels bieden een stijlvol alternatief voor de traditionele rechthoekige designs. Deze kunnen volledig naar wens op maat worden gemaakt, tot op de millimeter precies. Een grote ronde spiegel kan zowel een blikvanger als functioneel zijn in de badkamer. Voor een dynamische en speelse uitstraling kun je kiezen voor meerdere kleine ronde spiegels in diverse maten. Hoewel gekleurde spiegels een warme sfeer kunnen creëren, biedt een standaard verzilverde spiegel de beste reflectie voor praktisch gebruik.

Badkamerspiegel met verlichting

Met gerichte verlichting, zoals spotjes of een spiegellamp gemonteerd boven de spiegel, voorkom je dat je in je eigen schaduw staat, wat vaak het geval is bij plafondverlichting. Het is essentieel de verlichting correct in te stellen om hinderlijke reflecties te vermijden. Voor een badkamerspiegel met verlichting wordt meestal gekozen voor helder wit licht, wat ideaal is voor taken als scheren of make-up aanbrengen.

Badkamerspiegel met verwarming

Een beslagen spiegel na een warme douche kan in de badkamer erg vervelend zijn. Om dit te voorkomen, is een badkamerspiegel met verwarming een uitstekende oplossing. Met een verwarmingselement aan de achterzijde van de spiegel blijft het oppervlak droog en helder. Deze spiegels kunnen geheel op maat worden gemaakt, afhankelijk van je behoeften. Een effectieve richtlijn is dat ongeveer twee derde van het spiegeloppervlak bedekt moet zijn met een of meerdere verwarmingselementen. Dit zorgt ervoor dat de hele spiegel gelijkmatig wordt verwarmd. De verzilverde laag van de spiegel werkt als een efficiënte geleider, waardoor het verwarmde oppervlak consistent blijft. De spiegel zelf bereikt een veilige temperatuur rond de 28 graden, wat zowel energie-efficiënt als veilig is voor gebruik in de badkamer.

Een stopcontact in je badkamerspiegel

Met de optie voor maatwerk spiegels, kun je nu een badkamerspiegel laten maken met boringen of uitsparingen. Voor een gepersonaliseerde spiegel kun je ons een tekening sturen met de exacte afmetingen van de spiegel en de specifieke locatie voor de gewenste boringen of uitsparingen. Vergeet niet de diameter van deze boringen te specificeren. Op basis van deze details kunnen wij bepalen of de aanpassingen mogelijk zijn.

Een badkamerspiegel op maat, precies zoals jij het wilt

Bij Spiegelexpert.nl bieden we de service om badkamerspiegels op maat te maken. Voor kleinere spiegels gebruiken we een dikte van 4 mm, terwijl we voor grotere formaten een dikte van 6 mm aanbevelen voor extra stevigheid. Je hebt de vrijheid om de kleur en de afwerking van de randen te kiezen. Wij zorgen voor de productie van jouw op maat gemaakte spiegel en leveren deze direct bij je thuis. Ontdek alle mogelijkheden op Spiegelexpert.nl.