call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Spiegel montageprofielen

v.a. 42,53 excl. BTW
51,46 incl. BTW

Spiegel bevestigen doe je met spiegel montageprofielen

Natuurlijk denk je altijd goed na over de plek waar je je spiegel ophangt. Maar wat nu de juiste plek is, dat kan in de toekomst natuurlijk best veranderen. Het is dan prettig als je de spiegel snel en gemakkelijk kunt demonteren, om deze op zijn nieuwe bestemming weer op te hangen. Dit is mogelijk als je de spiegel aan de muur of wand hebt bevestigd met spiegel montageprofielen. Spiegel montageprofielen koop je als set en zet je vast op de muur, zonder dat hier lijm of kit aan te pas komt. Het is dan ook een flexibele oplossing, die bovendien geschikt is voor het bevestigen van grote(re) spiegels.

Waar bestaat een set spiegel montageprofielen uit?

De set spiegel montageprofielen die je koopt bij Spiegelexpert.nl is een volledige set. Deze set bestaat uit de volgende onderdelen:

 • twee stuks aluminium montageprofielen van 2500 mm lang die eenvoudig op maat te zagen zijn
 • vier stuks opvulblokjes, zwart
 • twee stuks eindkapjes, links
 • twee stuks eindkapjes, rechts

Wat niet meegeleverd wordt is het gereedschap dat je nodig hebt om de profielen aan de muur te bevestigen, te weten een zaag, boormachine en een waterpas. Verder heb je nog enkele schroeven en pluggen nodig. Let op, ook deze worden niet meegeleverd.

Stappenplan bevestigen van spiegelmontageprofielen

Het bevestigen van de spiegel montageprofielen is niet ingewikkeld. Zeker niet als je het stappenplan volgt dat we hiervoor hebben ontwikkeld:

 1. De montageprofielen worden standaard geleverd met een lengte van 2500 mm. Zaag de profielen met een ijzerzaag op maat.
 2. Boor (gebruik een ijzerboortje) minimaal twee gaten van 4mm per aluminium profiel. Let er hierbij op dat je minstens 50 mm van de zijkant weg blijft.
 3. Meet op de muur af waar de spiegel komt te hangen. Gebruik hierbij altijd een waterpas, zodat je zeker weet dat de spiegel recht hangt. De boorgaten teken je eenvoudig af door de profielen op de muur te drukken.
 4. Boor nu de gaten in de muur (gebruik boortje van 6mm) en plaats hier pluggen van 6mm in.
 5. Schroef de spiegel montageprofielen stevig aan de wand
 6. In het onderste profiel plaats je de opvulblokjes waar de spiegel op rust.
 7. Pak de spiegel en houd deze schuin om hem in het bovenste profiel te plaatsen, vlak tegen de muur.
 8. Nu laat je de spiegel voorzichtig in het onderste profiel zakken.
 9. Werk de hoeken van de spiegel montageprofielen af door op elke hoek een eindkapje te plaatsen.

Instructie spiegel montageprofielen

Let op! Wil je dat de spiegel, inclusief de aluminium profielen, precies passend zijn? Trek dan 24 mm af van de hoogte van de spiegel die je gaat bestellen.

 

Waarom
Spiegelexpert.nl

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
ideal mastercard

Spiegelexpert voor topkwaliteit maatwerk spiegels!

Topkwaliteit spiegels op maat bestel je bij Spiegelexpert.nl!

 Spiegels bestellen is nog nooit zo makkelijk geweest

Heb je die fraaie spiegel waar je al zolang naar op zoek bent nog steeds niet gevonden? Dat verbaast ons niets. Spiegels zijn overal te koop, maar dan ben je wel gebonden aan standaardafmetingen en dat gooit vaak roet in het eten. Standaard bestaat voor Spiegelexpert.nl niet en vandaar dat je bij ons gewoon je spiegel op maat bestelt, precies in de door jou gewenste afmetingen. Laat ons weten welke afmetingen jouw spiegel moet hebben, wat de dikte moet zijn en wij maken je spiegel op maat, tot op de millimeter nauwkeurig.

Voor particuliere klanten
Of je nu op zoek bent naar een mooie ronde spiegel voor in de badkamer of een mooie wandspiegel voor in de hal, je bestelt deze spiegels snel en eenvoudig in onze webwinkel. Of wat dacht je van een passpiegel of deurspiegel voor op je slaapkamer? Om nog maar niet te spreken van een trendy gekleurde spiegel voor bijvoorbeeld boven het dressoir in je woonkamer. Spiegelexpert.nl maakt het mogelijk door je spiegel op maat te maken, in de door jou gewenste kleur én vorm.

En voor de zakelijke professional
Ook voor zakelijke professionals maken wij spiegels op maat. Wij zorgen ervoor dat de spiegels in exact die afmetingen worden gemaakt die jij hebt doorgegeven. Hierdoor hoef je geen concessies te doen aan de indeling of het interieur van je bedrijf. Maatwerk is tenslotte onze standaard. Zo bestel je heel eenvoudig die fraaie kappersspiegel voor in je kapsalon of die mooie ronde spiegel voor in de toiletruimte van je kantoor. Of die passpiegel voor in je kledingboetiek, net zoals je die wandspiegel voor in je sport- dans- of boksschool bij Spiegelexpert.nl bestelt.

Om de veiligheid van zowel klanten als medewerkers zoveel mogelijk te waarborgen, kunnen we alle spiegels leveren als veiligheidsspiegels. In het geval van breuk valt dan het spiegelglas niet uiteen in kleine, scherpe stukken, maar houdt een zeer sterke klevende folie het glas bij elkaar.

Bel ons op +31 (0)55-8431627 Mail ons op info@spiegelexpert.nl

Persoonlijke service maakt het verschil
Spiegelexpert.nl is niet alleen maar die webwinkel waar je spiegels bestelt. Wij gaan graag een stapje verder voor onze klanten en dat betekent dat wij graag met je meedenken. Zo helpen we je bijvoorbeeld graag als je vragen hebt over wat de dikte van je spiegel op maat moet zijn of als je vragen hebt over hoe je je spiegels het beste kunt bevestigen. Want natuurlijk hebben wij ook verschillende spiegel montagematerialen in ons assortiment, net zoals je ook eenvoudig spiegelverwarming bij ons bestelt.

Voor al je vragen bel je met 055 – 843 16 27. Een e-mail sturen naar info@spiegelexpert.nl kan natuurlijk ook.

Wij bezorgen onze spiegels van topkwaliteit door heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. Houd rekening met een levertijd van tien tot vijftien werkdagen, want dat is de tijd die we nodig hebben om jouw spiegel op maat te maken.

Grijze ronde spiegel
Meerdere ronde spiegels
9

Fijne levering

Geleverd tot in de woning door de vervoerder, top!!
16 mei 2024 Zoetermeer
9

goede communicatie

Gebeld met een vraag, die werd duidelijk beantwoord. Levering zoals [...]
16 mei 2024 Utrecht
9

Prima

Aardige bestuurder , onze hond kreeg een koekje van hem, [...]
14 mei 2024 Zutphen
2360 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10