call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Dansspiegel

v.a. 24,47 excl. BTW
29,61 incl. BTW
Totaal Oppervlakte (m²)
Product Price
 • *Welke spiegel wil je?

  De veiligheidsspiegel is aan de achterzijde voorzien van een speciale folie. Mocht de spiegel breken dan houdt de folie de scherven bij elkaar. Een standaard spiegel is niet voorzien van een beschermende folie en daarom niet letselveilig. 

  Een ongeslepen spiegelrand kan oneffen, scherp en rafelig zijn. Dit glas wordt meestal in een kozijn of lijst geplaatst, waarbij de rand niet meer zichtbaar is.

  Een plat poly geslepen spiegel is strak afgewerkt en niet meer scherp. Dit wordt gekozen als de spiegelrand zichtbaar blijft. 

  Een ongeslepen spiegelrand kan oneffen, scherp en rafelig zijn. Dit glas wordt meestal in een kozijn of lijst geplaatst, waarbij de rand niet meer zichtbaar is.

  Een plat poly geslepen spiegel is strak afgewerkt en niet meer scherp. Dit wordt gekozen als de spiegelrand zichtbaar blijft. 

  Spiegel bevestigingsmateriaal (optioneel)

Dansspiegel voor een succesvolle dansvoorstelling

Om tot de perfecte dansvoorstelling te komen, moet er veel worden geoefend. Bewegingen moeten op elkaar afgestemd worden, zodat ze een vloeiend geheel vormen. Zonder een dansspiegel is het haast onmogelijk om alle bewegingen van de dansgroep te synchroniseren of af te stemmen. Maar ook voor de individuele danser of danseres is een dansspiegel een absolute must. Het is bijzonder prettig als je jezelf tijdens training in de spiegel ziet. Een dansspiegel laat je zien of je bewegingen goed uitvoert en of je als dansgroep inderdaad één geheel vormt.

Een dansspiegel wordt ook wel een balletspiegel genoemd en is vrijwel altijd maatwerk. Bestel deze spiegels dan ook alleen bij de expert op het gebied van spiegels, Spiegelexpert.

Let op: Spiegelexpert levert geen omlijstingen, maar enkel de dansspiegels zelf. Omlijstingen die je in afbeeldingen op deze website ziet, zijn dan ook alleen bedoeld ter inspiratie.

Veilig dansen voor een dansspiegel

Dansspiegel als fitness spiegel verzilverd

Je moet er niet aan denken als een danser tegen de dansspiegel valt en hierdoor ernstige snijwonden oploopt. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben. Dit risico wil je uitsluiten en dat doe je door te kiezen voor dansspiegels van Spiegelexpert. Wij laten onze dansspiegels namelijk maken in een veiligheidsuitvoering. Dit betekent dat de balletspiegel voorzien is van een veiligheidsfolie die aan de achterzijde van de spiegel is aangebracht. In het geval er toch iemand tegen de spiegel valt, dan houdt de beschermende folie de glasscherven bij elkaar. De spiegel valt dus niet op de grond uiteen in scherpe stukken glas, omdat deze aan de folie blijven kleven.

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je dansspiegel zonder veiligheidsfolie uit te laten voeren. We leveren je dan een standaard wandspiegel. Wees je er dan wel van bewust dat deze spiegels beduidend minder veilig zijn voor je leerlingen/klanten en er dus een kans is op ernstig letsel bij een val tegen de spiegel.

Een dans- of balletspiegel zonder randafwerking

Het klinkt niet logisch om een dansspiegel zonder randafwerking te bestellen. De randen van de spiegel zijn dan namelijk scherp en rafelig. Toch is dit een prima keuze als de spiegel in een omlijsting of in een frame wordt geplaatst. De scherpe randen worden dan weggewerkt in de omlijsting of het frame, waardoor je je niet aan de randen kunt snijden. Het is wel belangrijk dat bij het plaatsen van een balletspiegel zonder randafwerking handschoenen worden gedragen, om snijwonden te voorkomen.

Een dansspiegel met strakke randafwerking

Wanneer je je dansspiegel niet in een frame of omlijsting plaatst, dan raden we je aan om altijd te kiezen voor een spiegel met randafwerking. De randen van de spiegel worden dan netjes, strak en glad afgewerkt op een manier die we ‘plat poly slijpen’ noemen. Ook wanneer je de spiegels tegen elkaar aan plaatst, is het verstandig om te kiezen voor plat poly geslepen dansspiegels. Zo voorkom je dat mensen zich snijden aan de scherpe randen van de spiegels, bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken ervan.

Bestel je dansspiegel op maat bij Spiegelexpert

Dansspiegel verzilverd in een veiligheids uitvoering

Een dansspiegel heeft eigenlijk geen standaardmaten. Iedere ruimte is immers anders en dat betekent dat je een dansspiegel op maat nodig hebt. Voordeel van een dansspiegel op maat bestellen is dat je geen concessies hoeft te doen aan de maat van de spiegel. Je bepaalt zelf de voor jou ideale afmetingen van de spiegel en kunt naar jouw inzicht het interieur van je dansschool of dansstudio vormgeven.

Een balletspiegel op maat bestellen bij Spiegelexpert is eenvoudig. Je begint met het invoeren van de afmetingen van de spiegel. Let er hierbij op dat je dit in millimeters doet! Vervolgens kies je de gewenste dikte van de spiegel en geef je aan of je de spiegel verpakt wil hebben in folie. Plaats je bestelling in de winkelmand om te zien wat de totale kosten zijn van je bestelling. Ben je akkoord? Doorloop dan het betaalproces om je bestelling af te ronden. Zodra we je order ontvangen hebben, gaan we hier mee aan het werk.

Let op: Wil je een spiegel die groter is dan 1400 mm x 3000 mm? Vraag dan eerst een offerte bij ons aan. Dit kun je doen door een mailtje te sturen naar info@spiegelexpert.nl.

Hoe dik moet een dansspiegel zijn?

De dikte van je dansspiegel hangt af van de afmetingen ervan. De oppervlakte is bepalend en wel op onderstaande wijze:

 • Voor spiegels die kleiner zijn dan 1m2, raden we een dikte van 4 mm aan
 • Voor spiegels die 1m2 tot 3m2 groot zijn, raden we een dikte van 6 mm aan
 • Is je spiegel groter dan het bovenstaande? Neem dan eerst contact met ons op

Bevestiging van dansspiegels met spiegelkit

Om je dansspiegel goed en stevig aan de muur of wand te bevestigen, adviseren we je om spiegelkit te gebruiken. Spiegelkit wordt ook wel spiegellijm genoemd en is speciaal ontwikkeld voor het bevestigen van spiegels. Deze kit tast namelijk de zilverlaag van de spiegel niet aan en heeft daarnaast een uitzonderlijk goede kleefkracht. Dit laatste heeft dan weer als voordeel dat je de balletspiegel niet lang hoeft te ondersteunen tijdens het drogen van de kit. Kies je voor een montage met spiegellijm? Wees dan zeker waar je de spiegel wilt bevestigen, want in dit geval is vast ook echt vast. Je haalt de spiegel later niet meer van de muur om deze een andere plek te geven.

Wil je juist wel flexibel zijn en de dansspiegel op een later moment wel kunnen verplaatsen? Dan raden we je aan om te kiezen voor een spiegelmontageprofielen om de spiegel mee te bevestigen.

Een dansspiegel schoonmaken doe je zo!

Spiegelreiniger voor een dansspiegel

Een dansspiegel wordt snel vuil en vettig, onder andere door vingerafdrukken en transpiratie. Zeker wanneer je dansspiegels in een zakelijke omgeving als een dansstudio of dansschool hebt staan, dan moet je deze dagelijks schoonmaken.

Voor het schoonmaken van dansspiegels gebruik je een professionele glasreiniger. Deze verwijderd niet alleen vuil en vet, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat de spiegels hun mooie glans behouden.

Tip: Gebruik een microvezeldoek voor het schoonmaken van dansspiegels. Deze doekjes laten namelijk geen stof achter op de spiegels.

Levering van dans spiegels door Spiegelexpert

Balletspiegels worden op maat gemaakt en dat betekent dat je je bestelling niet meteen de volgende dag in huis hebt. Houd rekening met een gemiddelde levertijd van 10-15 werkdagen. Is je dansspiegel op maat eerder klaar? Dan wachten we natuurlijk niet en leveren we deze meteen aan je uit. Je kunt je balletspiegel op maat ook afhalen op één van onze locaties. Dit scheelt ook iets in de levertijd. Wanneer het bedrag van je bestelling boven de €500,- uitkomt dan betaal je geen bezorgkosten.

Wij verpakken de dansspiegel niet. Dit doen we omdat we graag bijdragen aan het verminderen van de hoeveelheid afval, met name plastic afval. Vanzelfsprekend garanderen wij je dat je je bestelling zonder beschadigingen ontvangt.

Heb je vragen of wil je meer informatie over dansspiegels op maat? Dan helpt onze klantenservice je graag verder. Bel met 055 – 84 31 627 of stuur een e-mail naar info@spiegelexpert.nl

 • Levertijd is gemiddeld 10 tot 15 werkdagen (2 tot 3 weken).
 • Als je de bestelling afhaalt en niet laat bezorgen, kan dit de doorlooptijd verkorten.
 • Afhaallocaties in Apeldoorn of Oosterhout (NB).
 • Levering in heel Nederland m.u.v. de Waddeneilanden.
 • Je wordt ruim van te voren per mail en/of SMS geïnformeerd over de leverdag.
 • Levering vindt plaats op werkdagen tussen 08.00 – 17.00 uur.
 • De leverlocatie dient eenvoudig bereikbaar te zijn, zodat er voor de deur gelost kan worden.
 • Bij een orderbedrag boven de € 500,- (incl. btw), is de levering gratis.
 • Bij een orderbedrag onder de € 500,- (incl. btw), zijn de bezorgkosten € 35,00 (incl. btw).

Lees de leveringsvoorwaarden voor aanvullende informatie, waar je bij levering allemaal rekening mee moet houden. Zie ook de veelgestelde vragen.

Waarom
Spiegelexpert.nl

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
ideal mastercard

Spiegelexpert voor topkwaliteit maatwerk spiegels!

Topkwaliteit spiegels op maat bestel je bij Spiegelexpert.nl!

 Spiegels bestellen is nog nooit zo makkelijk geweest

Heb je die fraaie spiegel waar je al zolang naar op zoek bent nog steeds niet gevonden? Dat verbaast ons niets. Spiegels zijn overal te koop, maar dan ben je wel gebonden aan standaardafmetingen en dat gooit vaak roet in het eten. Standaard bestaat voor Spiegelexpert.nl niet en vandaar dat je bij ons gewoon je spiegel op maat bestelt, precies in de door jou gewenste afmetingen. Laat ons weten welke afmetingen jouw spiegel moet hebben, wat de dikte moet zijn en wij maken je spiegel op maat, tot op de millimeter nauwkeurig.

Voor particuliere klanten
Of je nu op zoek bent naar een mooie ronde spiegel voor in de badkamer of een mooie wandspiegel voor in de hal, je bestelt deze spiegels snel en eenvoudig in onze webwinkel. Of wat dacht je van een passpiegel of deurspiegel voor op je slaapkamer? Om nog maar niet te spreken van een trendy gekleurde spiegel voor bijvoorbeeld boven het dressoir in je woonkamer. Spiegelexpert.nl maakt het mogelijk door je spiegel op maat te maken, in de door jou gewenste kleur én vorm.

En voor de zakelijke professional
Ook voor zakelijke professionals maken wij spiegels op maat. Wij zorgen ervoor dat de spiegels in exact die afmetingen worden gemaakt die jij hebt doorgegeven. Hierdoor hoef je geen concessies te doen aan de indeling of het interieur van je bedrijf. Maatwerk is tenslotte onze standaard. Zo bestel je heel eenvoudig die fraaie kappersspiegel voor in je kapsalon of die mooie ronde spiegel voor in de toiletruimte van je kantoor. Of die passpiegel voor in je kledingboetiek, net zoals je die wandspiegel voor in je sport- dans- of boksschool bij Spiegelexpert.nl bestelt.

Om de veiligheid van zowel klanten als medewerkers zoveel mogelijk te waarborgen, kunnen we alle spiegels leveren als veiligheidsspiegels. In het geval van breuk valt dan het spiegelglas niet uiteen in kleine, scherpe stukken, maar houdt een zeer sterke klevende folie het glas bij elkaar.

Bel ons op +31 (0)55-8431627 Mail ons op info@spiegelexpert.nl

Persoonlijke service maakt het verschil
Spiegelexpert.nl is niet alleen maar die webwinkel waar je spiegels bestelt. Wij gaan graag een stapje verder voor onze klanten en dat betekent dat wij graag met je meedenken. Zo helpen we je bijvoorbeeld graag als je vragen hebt over wat de dikte van je spiegel op maat moet zijn of als je vragen hebt over hoe je je spiegels het beste kunt bevestigen. Want natuurlijk hebben wij ook verschillende spiegel montagematerialen in ons assortiment, net zoals je ook eenvoudig spiegelverwarming bij ons bestelt.

Voor al je vragen bel je met 055 – 843 16 27. Een e-mail sturen naar info@spiegelexpert.nl kan natuurlijk ook.

Wij bezorgen onze spiegels van topkwaliteit door heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. Houd rekening met een levertijd van tien tot vijftien werkdagen, want dat is de tijd die we nodig hebben om jouw spiegel op maat te maken.

Grijze ronde spiegel
Meerdere ronde spiegels
9

Fijne levering

Geleverd tot in de woning door de vervoerder, top!!
16 mei 2024 Zoetermeer
9

goede communicatie

Gebeld met een vraag, die werd duidelijk beantwoord. Levering zoals [...]
16 mei 2024 Utrecht
9

Prima

Aardige bestuurder , onze hond kreeg een koekje van hem, [...]
14 mei 2024 Zutphen
2360 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10