call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending
Een staande spiegel in een woonkamer

DIY: zelf een staande spiegel maken

Wat is DIY en waarom zou je hiervoor kiezen?

DIY is de afkorting van Do It Yourself en betekent Doe Het Zelf! Het houdt in dat je zelf aan de slag gaat en volledige controle hebt over hoe je iets wilt realiseren. Een bijkomend voordeel is dat het vaak kostenbesparend is. In dit project hebben we ervoor gekozen om een uitleg te geven over hoe je op een eenvoudige manier je eigen spiegel voor aan de muur kunt maken.

Verschillende variatiemogelijkheden zoals een staande spiegel

Een spiegel dient al lang niet meer alleen als functioneel item om jezelf te bekijken of je make-up bij te werken. Het is momenteel een trend en een onmisbare blikvanger in je interieur. Afgezien van de verschillende kleurmogelijkheden voor spiegels, biedt het ook mooie toepassingen. Je kunt een spiegel aan de muur hangen als wandspiegel, maar wat dacht je van een vrijstaande spiegel in je woonkamer of slaapkamer? Onze spiegels worden zonder omlijsting geleverd, waarbij eventuele lijsten op een afbeelding ter inspiratie dienen. Het maken van een lijst is namelijk helemaal niet moeilijk en kan zelfs kostenefficiënt zijn. Het is een aantrekkelijke optie om zelf aan de slag te gaan.

De aanpak van dit DIY-project

Het is een goed idee om te beginnen met het bepalen van de gewenste afmetingen voor je spiegel en de kleur die het beste bij je interieur past. Een gekleurde spiegel kan inderdaad een warme en elegante uitstraling geven. Als je echter twijfelt over welke kleur het meest geschikt is, bieden wij samples aan die je vooraf kunt bestellen en bekijken voordat je je definitieve beslissing neemt. Dit stelt je in staat om de kleuropties te vergelijken en ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt die perfect bij je interieur past.

  1. Stel een lijst op met alle taken die je wilt uitvoeren
  2. Controleer de prijzen van de spiegels op onze website om te verzekeren dat het binnen je budget past
  3. Identificeer voor elk onderdeel welke materialen en benodigdheden je nodig hebt

Hoe wordt een DIY-project voor het maken van een staande spiegel uitgevoerd?

Laten we eens kijken hoe een DIY-project voor het maken van een staande spiegel in de praktijk wordt uitgevoerd. Als een inspirerend voorbeeld delen we het verhaal van Thera van Studio Zodiac. Thera was al een tijdje op zoek naar een elegante staande spiegel voor haar woonkamer, maar ze kwam voortdurend op dure opties en het was niet zeker of ze de juiste combinatie van spiegelkleur en lijst kon vinden. Toen besloot ze na te denken over de mogelijkheid van DIY en is ze bij ons uitgekomen. Ze koos een grijs gekleurde variant, omdat dit het beste bij haar interieur past. Het DIY-project biedt je de vrijheid om je eigen unieke spiegel te creëren die perfect bij jouw stijl past.

De uitwerking

Een staande spiegel in de woonkamer van Studio Zodiac

In veel gevallen wordt een spiegel aan de muur gehangen, maar in dit geval was de wens om de spiegel op de vloer te plaatsen en er een lijst omheen te creëren. Omdat we geen lijsten in ons assortiment hebben, besloot Thera zelf aan de slag te gaan om een stalen uitstraling te krijgen. Om de spiegel extra stevigheid te geven, werd aan de achterkant een MDF-plaat bevestigd met speciale spiegellijm. Het is belangrijk om bij het lijmen van de spiegel geschikte producten te gebruiken, omdat ongeschikte lijm de laklaag kan beschadigen. Vervolgens werd er een baklijst gemaakt om de stalen uitstraling verder te benadrukken. Als je precies wilt weten welke materialen en stappen nodig zijn om dit zelf te doen, heeft Thera een gedetailleerde handleiding opgesteld, inclusief een lijst van benodigde items om de baklijst te maken.

Een spiegel creëert ruimtelijkheid en voegt extra licht toe aan een ruimte

Spiegels in je interieur hebben het effect van het optisch vergroten van de ruimte en het creëren van een warme en heldere sfeer, vooral wanneer je ze bijvoorbeeld tegenover een raam plaatst. Dit zorgt voor een toename van natuurlijk licht in de kamer, omdat de spiegel het licht reflecteert. Een bijkomend voordeel van een staande spiegel is dat je deze gemakkelijk kunt verplaatsen. Stel je voor dat je besluit je interieur opnieuw in te richten; dan kun je de spiegel eenvoudig naar de gewenste locatie verplaatsen.

Meer mogelijkheden en inspiratie

We delen regelmatig inspirerende voorbeelden en toepassingen via Instagram, Facebook en Pinterest. Thera heeft ook een prachtig en inspirerend Instagram- en Pinterest-account onder de naam @myhomeofzodiac. Dit heeft geleid tot ons contact, waarbij we mochten meedenken aan dit project en de samenwerking tot stand is gekomen. Als je vragen hebt of het eindresultaat met ons wilt delen, zouden we dat natuurlijk erg waarderen.