call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending
Bronzen plakspiegel in de keuken

Spiegel op maat, een symbool van eenvoud en luxe!

Spiegels en spiegelglas: onmisbare elementen in ons dagelijks leven

Denk aan de veelzijdigheid van een spiegel op maat : ze zijn overal te vinden, van de badkamer tot de paskamer. Spiegels, vooral die op maat gemaakt zijn, spelen een cruciale rol in diverse ruimtes. Het unieke eigenschap om licht te vangen en te reflecteren creëert een spiegelend effect. Standaard verzilverde spiegels zijn zo ontworpen dat ze minstens 90% van het licht weerkaatsen. Dit is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch voordelig. Kleine ruimtes lijken groter en donkere plekken worden helderder dankzij de lichtversterkende werking van spiegelglas. Deze eenvoudige maar effectieve eigenschap maakt spiegels een essentieel onderdeel van interieurontwerp.

Meer dan gewoon glas

De hedendaagse spiegel bestaat uit glas met aan de achterzijde een dunne zilverlaag, beschermd door één of meerdere laklagen. Deze beschermingslagen zijn vaak groen of zwart. Deze structuur maakt de spiegel duurzaam en eenvoudig te bewerken, zoals het op maat snijden of het boren van gaten. In tegenstelling tot spiegels uit het verleden, worden in moderne spiegels geen schadelijke materialen zoals koper of lood gebruikt.

Brons of grijs gekleurde spiegel op maat

Bronzen slaapkamer spiegel aan de muur geplakt
Bronzen slaapkamer spiegel aan de muur geplakt

De transformatie van gewoon glas naar een bronzen of grijze spiegel wordt bereikt door gekleurd glas te gebruiken als basis voor de verzilverde spiegellaag. Deze gekleurde spiegels voegen een vleugje verfijning en warmte toe aan elke ruimte. Ze zijn bijzonder effectief in woonkamers, waar ze een zachtere reflectie en meer warmte bieden dan standaard verzilverde spiegels. Restaurants, hotels en theaters kiezen vaak voor grijs of brons gekleurde spiegels om een gevoel van luxe en verfijning te versterken.

Grote spiegelwanden

In de wereld van sport en dans zijn grote spiegelwanden een essentieel onderdeel. Ze worden niet alleen gebruikt voor esthetische doeleinden, maar ook om prestaties te verbeteren en houdingen te reflecteren. In sportscholen, fitnessstudio’s en dansscholen is de kans op breuk groter, daarom wordt vaak een speciale veiligheidsfolie aan de achterkant van de spiegels aangebracht. Deze folie zorgt ervoor dat, mocht een halter of ander sportmateriaal tegen de spiegel vallen en glasbreuk veroorzaken, de scherven bij elkaar blijven. Dit vermindert het risico op letsel door snijwonden aanzienlijk.

Het ophangen van een spiegel

Een ongeslepen spiegel kan direct in en sierlijke lijst, waarna u deze gemakkelijk aan de muur kunt hangen, een perfecte keuze voor klassieke interieurs. Voor een meer hedendaagse look is een spiegel op maat zonder lijst een uitstekende optie. Een spiegel met netjes afgewerkte randen kan rechtstreeks op een gladde muur worden bevestigd, wat zorgt voor een strak en minimalistisch effect. Bij het lijmen van de spiegel is het cruciaal om siliconenvrije kit te gebruiken, hierdoor wordt de spiegellaag niet aangetast.

Spiegeltape

Voor het bevestigen van een kleine spiegel biedt spiegeltape een snelle en efficiënte oplossing. Deze methode is geschikt voor montage op vlakke oppervlakken, zoals tegelwanden in de badkamer of keuken. Voordat u de tape aanbrengt, is het belangrijk om zowel de achterkant van de spiegel als het oppervlak van de tegelwand grondig te ontvetten. Dit zorgt voor een sterke hechting en een langdurig resultaat. Het is echter belangrijk op te merken dat spiegeltape niet aanbevolen wordt voor grotere spiegels. De reden hiervoor is het gewicht van de spiegel; grotere spiegels kunnen te zwaar zijn voor de tape.

Spiegelmontage set en spiegelverwarming

Het toevoegen van een spiegelverwarming aan uw spiegel biedt niet alleen comfort maar ook functionaliteit. Deze technologie verwarmt het spiegeloppervlak, waardoor condensatie wordt voorkomen – een veelvoorkomend probleem in vochtige ruimtes zoals badkamers en douches. De installatie van spiegelverwarming is eenvoudig: het verwarmingselement wordt aan de achterzijde van de spiegel bevestigd. Deze toevoeging verandert de vlakheid van de spiegel, waardoor een speciale spiegelbevestiging-set nodig is voor montage. Dankzij het ophangsysteem van de spiegel creëert u een elegante ‘zwevende’ look, waarbij de spiegel ongeveer elf millimeter van de wand afstaat. Voor een duidelijk beeld van hoe deze montage werkt, kunt u onze instructievideo bekijken.

Bij de installatie van grote spiegels bieden montageprofielen een uitstekende optie. Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van deze profielen is hun demonteerbaarheid. Dit maakt het bijzonder gemakkelijk om de spiegel te verplaatsen naar een andere ruimte of te verwijderen tijdens een verhuizing, zonder enige schade aan zowel de spiegel als de muur. Om u te ondersteunen bij het montageproces, bieden we gedetailleerde instructies bij het product. Deze handleiding zal u stap voor stap door het installatieproces leiden, zodat u met vertrouwen en gemak uw grote spiegel kunt ophangen en indien nodig weer kunt demonteren.

Stijlvolle staande spiegel

Een staande spiegel kan een prachtige toevoeging zijn aan elk interieur. Belangrijk is om deze op een zachte ondergrond te plaatsen om wegglijden te voorkomen. Kies voor een stevige, dikke variant voor extra veiligheid. Veiligheid staat immers altijd voorop bij het plaatsen van staande spiegels.

De juiste hoogte voor het ophangen van spiegels

De ideale hoogte voor het ophangen van een spiegel hangt af van de specifieke toepassing. Voor grote, tot het plafond reikende spiegelwanden, wordt de spiegel meestal op de onderplint geplaatst. In de badkamer is het cruciaal dat de spiegel zo gepositioneerd wordt dat u een ruim en duidelijk beeld heeft wanneer u ervoor staat. Houd rekening met een afstand van 60 tot 70 cm van de wastafel en positioneer de spiegel zodanig dat de gemiddelde ooghoogte (ongeveer 1,70 meter) het midden van de spiegel raakt. Denk ook aan de hoogte voor kinderen en langere personen.

Voor optimale functionaliteit is een spiegel van minimaal 600 mm hoog aan te bevelen. Zorg altijd voor voldoende ruimte tussen de wastafel en de wandspiegel om vochtschade aan de spiegellaag te voorkomen.

Badkamerspiegel

Ronde badkamerspiegel hangend aan de muur
Ronde badkamerspiegel

Een spiegel is een essentieel onderdeel van elke badkamer, maar het is belangrijk te beseffen dat spiegels niet bestand zijn tegen constante vochtigheid. Ondanks dat badkamers tijdens het douchen vochtig kunnen worden, zorgt goede ventilatie ervoor dat de ruimte snel opdroogt. Een aanhoudend vochtige omgeving in de badkamer kan leiden tot schimmelgroei, wat niet alleen schadelijk is voor de spiegel, maar ook voor de algehele gezondheid van uw badkamerklimaat. Als de randen direct of continu in contact komen met water, kan de verzilverde laag beginnen te oxideren. Dit kan de levensduur en het uiterlijk van de spiegel aantasten. Daarnaast is het belangrijk te weten dat spiegels in het algemeen niet geschikt zijn voor buitengebruik. Blootstelling aan de elementen, zoals regen en vocht, zal de kwaliteit van de spiegel aanzienlijk verminderen. Wel is het mogelijk om een spiegelverwarming achter de badkamerspiegel te monteren.

Waar kan je een spiegel toepassen?

Spiegels zijn in vele vormen en maten te produceren, al zullen de meeste vormen vierkant, rechthoekig of rond zijn. De toepassingen van een spiegel zijn oneindig, voor openbare gebouwen kan je denken aan de entree, lift, overloop of trapportaal. Voor de woning, winkel en kantoor worden de volgende varianten vaak toegepast:

  • Passpiegel
  • Wandspiegel
  • Badkamerspiegel
  • Make-up spiegel
  • Slaapkamerspiegel
  • Toiletspiegel
  • Kastspiegel

Wij kunnen je helpen met het vinden en produceren van de juiste spiegel op maat. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over de spiegel die het best geschikt voor je is.